wtorek, 1 maja 2012

Śniadaniowe muffinki

Pyszne muffinki, idealne na śniadanie i (wyłączając dżem :) ) bardzo zdrowe! 


Składniki: 
- 2 jajka
- 3 dag masła
- 150 g naturalnego jogurtu
- 100 g brązowego cukru 
- 100 g mąki (dałam 50/50 pszennej i orkiszowej)
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 200 g musli
- żurawina
- konfitura/dżem 

Przygotowanie:
1. Formę wykładam papilotkami, piekarnik rozgrzewam do temperatury 200°C (180°C z termoobiegiem).
2. Rozpuszczam masło.
3. W naczyniu łączę mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier oraz musli.
4. Do suchych składników dodaję jajka, rozpuszczone masło i jogurt. Mieszam.
5. Dodaję żurawinę (możecie dodać też rodzynki czy ziarenka typu dynia czy słonecznik)
6. Piekę około 15 - 20 minut. Podaję z dżemem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz