niedziela, 16 września 2012

Makaron ryżowy z fasolką i camembertem

Jako, że mężczyźni też powinni się w miarę poprawnie odżywiać w pracy, oto szybko wymyślony i równie szybki w przygotowaniu, lunchbox na jutro :)
 

Składniki:
- makaron ryżowy

- czerwona cebula
- zielona fasolka
- camembert
- prażona dynia

- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska prowansalska
- świeży pieprz

Przygotowanie:
1. Makaron przygotować według zaleceń producenta.
2. Na łyżce oliwy zeszklić cebulę, dodać fasolkę i doprawić ją solą i pieprzem.
3. Na drugiej łyżce oliwy uprażyć pestki dyni (można też bez oliwy).
4. Wkroić camemberta i posypać dynią. 

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Makaron i camembert świetnie się razem komponują :) To danie na pewno smakuje wspaniale.

    OdpowiedzUsuń