czwartek, 6 września 2012

Roladki z indyka z camembertem

To danie z serii "bardzo proste i bardzo dobre". Przygotowanie nie zajmuje więcej niż 5 minut. Nie muszę chyba dodawać, że jest to kolejne zdrowe danie? Jednym słowem - można!
 


Składniki:
- pierś z indyka
- ser camembert (można go dostać w wersji light)
- przyprawa do indyka Kamis (ma w sobie odrobinę soli, a jeśli nie chcecie jej w ogóle to możecie skorzystać z przyprawy Kamis FitUp do drobiu - tutaj soli nie ma)

Przygotowanie:
1. Pierś kroję z grubości na 2-3 porcje.
2. W środku zawijam ser, a boki spinam w razie potrzeby wykałaczkami. Całość oprószam przyprawą do Indyka.
3. Tak przygotowane mięso zawijam w folię aluminiową (robię kieszonki)
4. Zapiekam ok 20min w temp 200°C

4 komentarze:

  1. świetny przepis, dodałam do zakładek, kiedyś wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę polecam :) Oczywiście daj znać jak wyszło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybko, zdrowo i smacznie. Czego chcieć więcej? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Własnie zrobiłam i wyszły super.Tylko na drugi raz coś jeszcze dołożę do środka oprócz sera.

    OdpowiedzUsuń