poniedziałek, 8 października 2012

Penne z surimi i baby spinach

Nie mogę się nadziwić, że czasem wystarczy kilka składników, żeby "wyczarować" coś pysznego.
Raz, dwa i mamy pełnowartościowe, kolorowe i pięknie pachnące danie. 
Jak zwykle - idealne na ciepło jak i na zimno :)



Składniki:
- ok 250 g makaronu - u mnie pełnoziarniste penne
- 3 garście baby spinach
- 10 – 12 paluszków surimi, pokrojonych
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 torebki sosu włoskiego (może być Kamis FitUp)
 
Przygotowanie:
1. Gotuję makaron wg zaleceń producenta.
2. Szpinak kroję na małe kawałki, na sicie przelewam gorącą wodą. Paluszki kroję w kostkę.
3. Do jogurtu dodaję sos włoski (proszek) i przeciśnięty przez praskę czosnek (to przepis na najlepszy na świecie sos czosnkowy :) ).
4. Łączę składniki i podaję. Albo nie - w końcu to lunchbox, więc poczeka do jutra :)

Smacznego!
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz