niedziela, 30 grudnia 2012

Lunchbox z surimi i fasolką

Kolejna pyszna i prosta odsłona surimi :)


Składniki:
- ryż basmati (lub każdy inny)
- 1/2 opakowania mixu sałat
- 2 szklanki zielonej fasolki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 6 paluszków surimi (lub więcej/mniej)
- 1 łyżka majonezu (zamiast majonezu możecie dać po prostu 3cią łyżkę jogurtu)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 opakowania włoskiego sosu sałatkowego

Przygotowanie:
1. Ryż i fasolkę gotuję w delikatnie osolonej wodzie i przesypuje do miseczki.
2. Paluszki surimi kroję w małe kawałki, wrzucam do miseczki i do której dorzucam jeszcze kukurydzę i sałatę.
3. W szklance łączę łyżkę majonezu z jogurtem i sosem sałatkowym. Wylewam do miseczki.
4. Całość łącze w misce i dziele na dwie solidne, obiadowe porcje do pracy.

Smacznego!

1 komentarz: