czwartek, 17 stycznia 2013

Tagliatelle z rukolą, szynką szwarcwaldzką i prażoną dynią


Kiedy przychodzi ochota na małe co nieco, najlepiej, żeby można było to co nieco szybko przygotować. Tutaj mam dla Was propozycję pysznego makaronu do zrobienia w 20 minut :)



Składniki:
- makaron tagliatelle (1 op)
- szynka szwarcwaldzka (1 op)
- szklanka mleka
-  1/2 sera pleśniowego (może być camembert bez skórki)
- garść rukoli
- garść ziaren dyni

Przygotowanie:
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie. Na patelni prażę ziarna dyni i odkładam je na bok.
2. Szklankę mleka podgrzewam na patelni i rozpuszczam w niej ser pleśniowy.
3. Ugotowany makaron przerzucam na patelnie z sosem.
4. Do makaronu dodaję pokrojoną w paski szynkę, uprażoną dynię i kawałki rukoli.
5. Najlepsze na ciepło, ale kolejnego dnia w pracy smakuje równie dobrze.
Smacznego!

2 komentarze: