poniedziałek, 4 marca 2013

Jaglanka z jabłkami

Słowa są tu niepotrzebne .. 100% śniadaniowej pyszności :)
Składniki:
- 1/2 szkl. kaszy jaglanej
- 1 jabłko
- szczypta imbiru
- szczypta cynamonu
- 1 cm laski wanilii
- 2 łyżki serka mascarpone
- łyżeczka nasion sezamu

Przygotowanie:
1. Kaszę płuczę, przelewam gorącą wodą, następnie wrzucam do 1,5 szklanki gotującej się wody wraz z laską wanilii i gotuję pod przykryciem około 10 minut.
2. Dodaję jabłko pokrojone w kostkę oraz przyprawy. W razie potrzeby podlewam wodą.
3. Kiedy kasza jest gotowa wyciągam laskę wanilii, dodaję mascarpone i sezam i miksuje całość blenderem, do uzyskania odpowiedniej konsystencji dla dziecka.

Jeśli robimy jaglankę dla siebie lub większego dziecka nie ma potrzeby miksować :) można dodać więcej przypraw i ugotować kaszę na mleku, a nie na wodzie :)

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Akurat nie przepadam za tą kszą;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również nie lubię tej kaszy, ale Twoja ładnie i smacznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię tą zdrową kaszę ;D pycha !

    OdpowiedzUsuń